• 情報・システム研究機構

Support to the bioinformatics analysis of genome and transcriptome data.

PacBio RS II

The Center for Genome Informatics provides support to the analysis of high-throughput genome and transcriptome datasets by utilizing the cutting-edge bioinformatics tools in order to extract biologically relevant information out of the data. Since the next-generation sequencers (NGS) has revolutionalized the DNA sequencing by dramatically raising the throughput of DNA sequences, large-scale DNA-based studies are rigorously undewary in a wide range of life sciences. NGS-based studies by using various analysis protocols such as de-novo- and resequencing (for mutation studies) of genomes, RAD-seq, ChIP-seq, RNA-seq and metagenomics are carried out to investigate not only model organisims but also many novel ones. Whereas NGS can generatate a huge amount of fragmental DNA sequences, e.g., as much as tens or hundreds of an individual genome size, bioinfomatics protocol is indispensable to process the high-throughput data efficiently and obtain relevant analysis results along with biological insights.

Members

Hideki Noguchi (Director)

Shinji Kondo
Kentaro Fukuta